Voor het afdrukken van je eigen foto’s heb je eigenlijk niet zo veel nodig. Het belangrijkste is dat je een geschikte fotoprinter hebt en een paar extra benodigdheden. Ja, en natuurlijk mooie foto’s. Het afdrukresultaat is dan weer wel afhankelijk van de kwaliteit van je spullen, zoals het soort fotopapier dat je gebruikt en de inktpatronen. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten. In deze blog lees je meer.

Een fotoprinter

Nog even over die printer. Je kunt foto’s ook uitprinten met een standaard printer. Alleen zal dan de kwaliteit van de afdruk minder zijn. Een fotoprinter heeft meer cartridges die speciaal fotozwart inkt hebben en bepaalde tinten die je anders op een normale afdruk niet direct zou zien. Hierdoor krijg je diepe kleuren in je afdruk, wat natuurlijk belangrijk is voor een print van jouw mooie foto’s.

Wanneer je een kleiner formaat foto wilt printen, bijvoorbeeld kleinere foto’s die je aan de muur wilt hangen of in een plakboek. Dan kun je ook een pocketprinter gebruiken. Dit zijn handige ‘zakformaat’ printers waarmee je jouw beste Instagram foto’s kunt afdrukken.

De cartridge

Zoals gezegd heb je voor foto’s meer kleurtinten nodig en dit moet je dan ook toevoegen aan je printer middels inktpatronen. Een foto printer heeft daarom specifieke cartridges nodig. Je kunt bij www.uwcartridgewinkel.nl gemakkelijk en snel precies opzoeken welke inktpatronen je nodig hebt voor jouw type printer. Of je nou op zoek met naar inktcartridges Canon of merkloze cartridges, je vind er altijd kwaliteit voor een goede prijs.

Fotopapier

Tot slot is ook het fotopapier iets waar je wel op moet letten bij het uitprinten van jouw foto’s. Fotopapier heeft vaak een wat glanzige afwerking. Daarbij is het ook dikker dan standaard vellen papier. Hoe dikker het papier is, hoe langer de foto mooi blijft. Maar ook hierbij moet je rekening houden met de printer die je gebruikt. Het formaat en de dikte kan meestal wel afgesteld worden, maar controleer altijd of je printer de dikte van het papier kan herkennen.

Met dit in je achterhoofd kun je de printer zo instellen dat je de beste resolutie kan afdrukken. Zo blijven jouw foto’s fysiek net zo’n plaatje als digitaal.

Wil je nu toch echt geen risico nemen? Ga dan gewoon naar een afdruk specialist. Hier betaal je op den duur wat meer voor, maar mocht je snel iets willen printen dan ben je zeker van een kwalitatieve afdruk van je foto.