Wanneer je voor het eerst uit huis gaat, moet je een hoop dingen regelen. Van in en uitschrijven bij de gemeente tot het kopen van meubels en natuurlijk het vinden van een nieuwe woning. Nu doe je de meeste dingen niet op het laatste moment. Zo zijn er een hoop mensen die over de tijd heen hun uitzet bij elkaar verzamelen. Toch zijn er altijd dingen, als het gaat om je interieur, die je vergeet. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Als het kan, kies dan een bank

Wanneer je uit huis gaat, kan dat voor verschillende redenen en naar verschillende woningen zijn. Een hoop mensen trekken als eerste in een studentenkamer. Sommige gaan naar een huurappartement en anderen kiezen als eerste voor een koophuis. Hoe groot of hoe klein de ruimte ook is, waar je naartoe verhuist, ik heb over de tijd één ding geleerd. Je gasten willen altijd zitten en het maakt eigenlijk weinig uit waar dat is. Heb je een kleine studentenkamer. Kijk dan of er met wat passen en meten toch een bank inpast. Zo voorkom je dat iedereen altijd op je bed gaat zitten en zo houd je automatisch je slaap en woonruimte een beetje gescheiden.

Maak de boel af

Alles wat je niet tijdens de initiële verhuizing afmaakt, blijft liggen. Geloof mij maar, ik ben drie maanden geleden naar een nieuw stulpje verhuist. We hebben bijna alles in de verhuisweek gedaan behalve spullen aan de muur gehangen en je raad het al: de muren zijn nu nog steeds kaal. Haal wat fotolijsten bij de lijstentoko, en hang hier en daar wat op. De muren hoeven niet helemaal vol natuurlijk. En als je niet weet hoe je alles op wilt hangen dan zijn er gelukkig tal van websites waarop je dat online kan ontwerpen. Zo weet je hoe iets er ongeveer uitziet voordat je gaten in de muren boort. Een fotolijst met een prachtig werk van een goede fotograaf hoeft de wereld niet te kosten en kan toch heel waardevol zijn en een echte toevoeging. Ook hoeft het niet groot, kies voor een fotolijst 30×40.

Al het kleine spul

Dan heb je je bank staan, een bed en de eettafel en zelfs de fotolijstjes hangen al. Je denkt misschien: eindelijk is alles geregeld. Maar vaak we vergeten we de kleine dingetjes. Heb je bijvoorbeeld aan de theedoek gedacht of een stekkerdoos? Kleine dingen die je iedere dag gebruikt maar die misschien helemaal niet op je lijstje met te kopen voorwerpen stonden. Nog even aanschaffen dus, het zou immers wel fijn zijn als je je nieuwe servies ook een keer kan afwassen en afdrogen.