Maar waar kun je het best terecht voor een displayport kabel? Online natuurlijk. Daar hoef je echt de deur niet voor uit. Je bestelt een displayport kabel heel gemakkelijk online en je hebt 'm dan ook al snel in huis. Een displayport wordt vooral veel gebruikt om bijvoorbeeld je monitor aan te sluiten op je computer. De displayportkabel is de vervanging voor de HDMI, de DVI en de VGA. De HDMI wordt nog steeds veel gebruikt, maar de DVI en VGA worden steeds meer vervangen. De displayport is universeel en dus voor alle merken gelijk. Dit maakt het aansluiten van twee apparaten op elkaar een stuk gemakkelijker.

Met een displayport kabel kun je meerdere monitoren aansluiten

Wat mis jij sinds je thuis aan het werk bent? Je collega's? De koffie uit de kantoorautomaat? Of je fijne bureau met grote monitoren? In mijn geval is het toch echt het laatste. Mijn collega's spreek ik via Zoom of Hangouts, de koffie thuis is beter, maar die monitoren, die mis ik echt! Ik heb dus een tijd gewerkt met alleen mijn laptop voor mijn neus. Maar toen de lockdown maar doorging, werd het tijd om de boel onder handen te nemen. Ik regelde een goede werkplek in huis. En sloot meerdere monitoren aan op mijn laptop. Wat een feest!

Thuiswerken blijft een uitdaging

Maar als je eenmaal de goede kabels in huis hebt om je thuiskantoor op te stellen, kun je al een stuk beter uit de voeten. In mijn geval heb ik nu twee grote monitoren voor mijn neus waardoor ik niet meer hoef te switchen tussen schermen. Dat waar ik mee bezig ben staat op de monitor recht voor me. Dat wat ik in de gaten moet houden staat op rechts en mijn laptop ligt links. Hier heb ik mijn Whatsapp nog op open. Voor mij werkt dat weer een stuk beter en ik kan me beter concentreren.

Wat kun je nog meer doen om fijn thuis te werken?

Zorg voor een echte werkplek. Een goed bureau, liefst in hoogte verstelbaar, een goede bureaustoel en een rustgevende omgeving. Midden in de huiskamer werken terwijl de kinderen daar proberen hun huiswerk te maken werkt misschien voor een ander, maar ik werd gillend gek. Door een goede werkplek in te richten kan ik meer doen in minder tijd en hou ik dus nog tijd over om leuke dingen te doen. Ik weet in ieder geval waar ik snel goede kabels kan bestellen en zal dat zeker nog een keer doen als het nodig is.