Een full frame camera is een camera waarbij de grootte van de sensor een belangrijke rol speelt in de kwaliteit van je foto's. Een full frame camera is voorzien van een sensor met de afmetingen van een "ouderwets" filmrolletje, namelijk 24 x 36 mm. De full frame camera zorgt voor een groot dynamisch bereik. Dit zorgt ervoor dat de camera ieder flintertje licht weet te vatten dat er is. Ook zorgt het ervoor dat de kleuren schitterend helder zijn en dat ook de fijnste nuances goed te onderscheiden zijn. Heb je een full frame camera? Gebruik dan  deze eens voor het maken van een portret. Het onderwerp zal schitterend scherp uit de verf komen, de achtergrond zal juist weer op een prachtige manier onscherp zijn.

Een full frame camera uitproberen?

Een full frame camera krijg je niet cadeau, deze camera's zijn, over het algemeen, flink aan de prijs. En ze zijn iedere cent waard, zeker wanneer je professioneel fotograaf bent. De foto's die je zult maken zullen het verschil maken en daardoor zullen de klanten voor je in de rij staan. Maar om nu zomaar een full frame camera aan te schaffen, dat is misschien een minder goed plan. Je kunt er ook voor kiezen om zo'n camera te huren. Op die manier kun je de verschillende camera's uitproberen en zo de perfecte camera voor jou vinden.

Ga naar de winkel voor extra informatie

Op bovenstaande site vind je al heel veel informatie. De verschillende camera's hebben allemaal verschillende specificaties en dus verschillende prijzen. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om de site uitgebreid te bekijken. Maar er is meer. Je kunt ook een van de superstores bezoeken en de camera in de hand houden. Zo merk je al snel welke camera fijn voelt en welke niet fijn in de hand ligt. Ook kun je in de winkel spreken met de medewerkers. Zij zullen je graag voorzien van meer informatie.

Een camera voor professionals

Heb je zin in een nieuwe hobby? En heb je je oog laten vallen op fotograferen? Dan is het niet nodig om te gaan voor zo'n uitgebreid model. Er zijn dan camera's die gemakkelijker zijn in gebruik. Natuurlijk stel je eisen aan je camera en de verschillende mogelijkheden. Je kunt ook met een ander soort camera prima uit de voeten. Zeker wanneer je kiest voor een model waarbij je diverse lenzen kunt kopen. Ben je een ervaren amateur? Dan kan deze camera juist wel weer iets toevoegen. Je blijft dan leren!